Pages

Ads 468x60px

Monday, 29 October 2012

Berwajah Baru!! I loike!!

Assalamualaikum..

Cuba tengok ape yg berwajah baru tu? cer tengok cer tengok.. hehe.. Dengan berbesar hatinye nak jgk menunjuk hasil grafik yg telah diubah yg tidak berapa canggih kat HEADER blog kita tu kan kan.. ok tak? *mintak puji* hihi.. Jenoh tau buat benda alah tu.. sebab tak mahir.. tapi paling mudah menggunakan Adobe Photoshop CS4 laa.. tu pun berpeluh jugak lah nak mengedit.. huh!! lepastu siang tadi sempat jugak tambah widget2 baru utk menaikkan seri wajah blog fira yg kusam nih.. bagi comel2 sikit, tapi dah macam keanak-anakan pulak.. warna pink gitu.. hee.. takpelah, sesuai dgn umur yg masih muda remaja sweet 21 ni kan.. hehe.. :p (tak igt tu awal januari taun depan dah 22thn ok) ni baru dapat buat sikit2 je edit blog sbb masih belaja lagi tentang template la bagai2 tu.. takpe, slow2 naa.. "saya budak baru belajar, kalau salah tlg tunjukkan" :) ok, sekian terima kasih.. itu je nak cakap utk malam ni.. Nah tengok proses mengedit yg jenoh sgt tu.. Mari mengasah bakat grafik yg tak seberapa tu.. haha.. 

Proses mengedit menggunakan (Adobe Photoshop CS4):
Langkah Pertama
copy la kat mana2 link utk header ni (PNG file)

Langkah Kedua
crop dan erase dgn kemas utk masukkan gamba ni kat tempat yg dikehendaki

Langkah Ketiga
tambahla apa2 teks ker..
taraaaa... siap dah header ni.. pastikan save dlm (PNG file) .. :)

Terima kasih kerana sudi membaca entri seciput ini.. hehe.. 
Comments
3 Comments

3 comments:

  1. Salam, cantiknya header.. by da way, nice blog,.. saya bagi sokongan kepada saudari utk terus aktif dalam dunia 'bloging' nie.. Salam Maal Hijrah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.. thanks.. sy pun baru lg, tgh mnggodek2 dan meng'upgrade' blog ni bg lebih menarik.. smgt tu.. and thanks again.. salam maal hijrah yg agak kelewatan.. :)

      Delete
  2. cmne nak buat blog secantik beginih ??

    ReplyDelete

spread love <3

 

Kata-kata Semangat

"jika anda mahukan kejayaan, jgnlah meningglkn sorg drpd kamu berada didlm kegagalan.. biarlah kejayaan itu dikecapi dan dirasai bersama tnpe ada yg terkebelakang.."

"Tanpa keberanian, mimpi takkan bermakna."

"Kamu tidak dapat melangkah dengan baik dalam kehidupan kamu sampai kamu melupakan kegagalan kamu dan rasa sakit hati."
There was an error in this gadget

Kata-kata Hikmat

"Jika tidak mampu menjadi garam yang memasinkan ikan, jangan jadi lalat yang membusukkannya."

"Jika kita mampu meletakkan diri kita ditempat orang lain, saya yakin manusia tidak akan menzalimi sesama manusia lagi."

"Masa depan yang cerah berdasarkan pada masa lalu yang telah dilupakan."